«

»

Sie 22

Zupa krem z dyni w papryce pani Kasi

10635865_692329257482396_298690443077656888_n

Szybki obiad z Przyprawy Świata Gdynia. Zupa krem z dyni, szczodrze doprawiona curry, oraz papryka a la gołąbki. Faszerowana papryka, to gołąbki dla leniwych: farsz gołąbkowy wzbogacamy prażoną cebulką oraz mieszanką Pomidory z bazylią i czosnkiem. Paprykom odcinamy czapeczki, drążymy wnętrza i wypełniamy ryżem z mięsem. Kawałek folii aluminiowej skrapiamy oliwą z oliwek, stawiamy paprykę, przykrywamy czapeczką, szczelnie zawijamy i wstawiamy do pieca. W tym czasie szykujemy zupę. Pokrojoną w kawałki dynię gotujemy w minimalnej ilości delikatnie osolonej wody, pod koniec gotowania wrzucamy kilka ząbków czosnku i miksujemy z kroplą oliwy z oliwek. Kiedy zupa nabierze konsystencji kremu, doprawiamy curry i solą do smaku. Kończymy zupę, papryczki za kilka minut dojdą i siadamy do stołu. Smacznego. 

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych znaczników i atrybutów HTMLa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>