Zapiekanka z dorsza pani Katarzyny.

Zapiekanka z dorsza z udziałem przypraw: Zioła Małgosi i Pomidory z bazylią i czosnkiem. Pomysł na majowy weekend od pani Katarzyny.

10275600_642183915830264_2156266998047044104_o

Przepis:

Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą,a na dnie kładziemy cebulę pokrojoną w połówki plastrów. Cebulę posypujemy Ziołami Małgosi i układamy na niej kawałki dorsza – solimy. Następną warstwą są pieczarki (znowu Zioła Małgosi) i kolejne kawałki ryby. I tu zmiana: rybę delikatnie solimy i posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ziemniaki kroimy w plastry, układamy na rybie,odrobinę solimy i posypujemy Ziołami Małgosi. Mieszamy całe jajko z kilkoma łyżkami gęstej śmietany, zalewamy całość i posypujemy tartym, twardym, żółtym serem. Zapiekamy w gorącym piekarniku.

Smacznego !!! 

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.