«

»

Sty 26

Schab z Harissą pani Kasi.

Schab z przyprawą Harrisa, duszony z pieczarkami, do tego kluseczki śląskie ze szczyptą curry. Na deser koktajl truskawkowy. Kawałki schabu posypujemy przyprawą i odstawiamy na kilka godzin, obtaczamy w mące, smażymy z dwóch stron wykorzystując do tego rondel, dodajemy krojone w plastry pieczarki, przykrywamy i dusimy kilkanaście minut. W tym czasie przygotowujemy kluski śląskie. Łasuchy mogą do pieczarek ii schabu dodać 2-3 łyżeczki gęstej śmietany – powstanie pyszny sos. Kluski śląskie – jak to kluski, ich tradycyjność łamiemy szczyptą curry, Deser – słodkie mleko miksujemy z okruszkiem wanilii i truskawkami (mrożone, z kompotu, świeże).

Szybko i smacznie.10648226_778886008855919_3906191825900144504_o

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych znaczników i atrybutów HTMLa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>