Sty 04

Schab w sosie myśliwskim pani Moniki

Schab, aromatyczne przyprawy i warzywa stworzyły bardzo przyjemną w smaku kompozycję. Podałam go z kaszą gryczaną i kiszonymi ogórkami. 

a4

5 plastrów schabu
2 średnie cebule
czerwona papryka
200g pieczarek
przyprawa myśliwska z Przyprawy Świata Gdynia
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki musztardy
olej
sól, pieprz

a1

1. Schab delikatnie rozbijamy, każdy kawałek dzielimy na pół i obficie posypujemy przyprawą myśliwską. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 30 minut.

2. Schab podsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
3. Do podsmażonego schabu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz starte na tarce pieczarki i paprykę. Chwilę podsmażamy.
4. Całość zalewamy 600ml wody i dusimy pod przykryciem przez około 30 minut. Po tym czasie dodajemy do sosu musztardę, koncentrat pomidorowy oraz 1/2 łyżeczki przyprawy myśliwskiej. Podajemy z kaszą lub ziemniakami.
a3

 

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.