Lut 13

Schab pieczony w kozieradce Iwony

Pyszny schab pieczony w kozieradce, który wymyśliła Mama mojej koleżanki.

Jest pyszny, prosty w przygotowaniu i nam w domu bardzo smakuje.

Należy wziąć dowolny kawałek schabu bez kości (ja wzięłam 75 dag), umyć, osuszyć i solidnie natrzeć solą i kozieradką mieloną. Następnie trzeba zawinąć go w folię i schować na noc do lodówki.

Następnego dnia wyjmujemy go z folii, wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, podlewamy trochę wodą i pieczemy pod przykryciem 1 godzinę w temp. 200 st. C. Można go na koniec odkryć na 10 minut, żeby się trochę podpiekł. Po wyjęciu z piekarnika znowu go przykrywam do ostygnięcia, aby nie obsechł.

Smacznego i serdecznie pozdrawiam

Iwona (dorodnepomidory.bloog.pl)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.