«

»

Lut 13

Sałatka ryżowa z brokułem Elżbiety Bentkowskiej

Składniki: 

Ugotowane małe różyczki brokuła
100 g ugotowanego ryżu
200 g kukurydzy konserwowej
2 szt filet z kurczaka
przyprawa do gyrosa
gałka muszkatołowa
200 ml majonezu
łyżka kwaśnej śmietany
rozdrobniony ząbek czosnku

Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka, gałką muszkatołową i smażymy. 

Ryż, brokuł i kurczaka studzimy.

majonezu, śmietany i czosnku robimy sos.

W miseczce układamy warstwami : ryż, sos majonezowy, kurczak, brokuł, kukurydzę, sos majonezowy, ryż, sos majonezowy. 

image

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych znaczników i atrybutów HTMLa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>