Lut 13

Sałatka ryżowa z brokułem Elżbiety Bentkowskiej

Składniki: 

Ugotowane małe różyczki brokuła
100 g ugotowanego ryżu
200 g kukurydzy konserwowej
2 szt filet z kurczaka
przyprawa do gyrosa
gałka muszkatołowa
200 ml majonezu
łyżka kwaśnej śmietany
rozdrobniony ząbek czosnku

Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka, gałką muszkatołową i smażymy. 

Ryż, brokuł i kurczaka studzimy.

majonezu, śmietany i czosnku robimy sos.

W miseczce układamy warstwami : ryż, sos majonezowy, kurczak, brokuł, kukurydzę, sos majonezowy, ryż, sos majonezowy. 

image

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.