Przepis Pani Ewy

Składniki:

Penne z tuńczykiem, rukolą oraz suszonymi pomidorami

300g ugotowanego makaronu penne
100g sera żółtego
2 łyżki masła
1 puszka tuńczyka w oleju
1 cebula
5 ząbków czosnku
1 garście świeżej rukoli
250-300 ml śmietany 12%
pieprz kolorowy, sól
przyprawa 'Pomidory z bazylią i czonskiem' Przyprawy Świata
Wykonanie:

W woku ceramicznym roztapiamy masło, dorzucamy cebulę, smażymy przez chwilę 
pod czym otwieramy puszkę z tuńczykiem i całą zawartość wlewamy. Smażymy do 
momentu kiedy cebula zacznie mięknąć.
Siekamy czosnek (nasze kawałki były spore) oraz rukolę, łączymy z tuńczykiem. 
Starajmy się często mieszać, by zawartość woka nie przypalała się (na średnim 
ogniu).
Na koniec wlewamy śmietanę, doprawiamy przyprawą Pomidory suszone oraz świeżo 
zmielonym pieprzem kolorowym oraz solą. Całość posypujemy serem i smażymy do 
momentu kiedy ser się roztopi.

Pozdrawiam, Ewa Michalak

Smacznego! 

Oryginalny przepis dostępny na:  http://przysmakiewy.pl

udostepnijprzepis3

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze