Lis 05

Przepis Pani Darii

  • 150 gr ryżu do risotto
  • słoik marchewki z groszkiem (500 ml)
  • litr wywaru warzywnego
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • ok 10 średnich pieczarek
  • 4 grube plastry kalarepki
  • przyprawy: garam masala, chilli, sól

 

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone drobno pieczarki z cebulą, dusimy pod przykryciem. Dodajemy ryż i podlewamy bulionem. Kalarepę kroimy w słupki i wrzucamy na patelnię. Doprawiamy garam masalą, chilli, solą. Gdy ryż zmięknie, dodajemy marchewkę z groszkiem. Podajemy ze świeżymi pomidorami lub ogórkiem (dla zrównoważenia ostrego smaku), dekorujemy natką pietruszki.


Pozdrawiam,
Dasia

udostepnijprzepis4

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze