«

»

Sty 27

Pieczone pulpety po bałkańsku z serem feta pani Moniki

Kiedy nawiązałam współpracę z Przyprawy Świata Gdynia, mogłam wybrać sobie dowolne przyprawy. Postawiłam głównie na nowości, z którymi nigdy wcześniej nie miałam do czynienia i nie żałuję. 🙂 W tej potrawie użyłam czubrycy zielonej, bałkańskiej przyprawy o intensywnym, ale nie męczącym ziołowym aromacie. Nadała pulpetom wyjątkowego smaku.

pulpety3

500g mięsa mielonego
1 jajko
bułka tarta
czubryca zielona z Przyprawy Świata Gdynia
1/3 kostki sera feta
1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i czubrycą.
2. Ser feta kroimy na kawałki wielkości orzecha ziemnego.
3. Mięso mielone formujemy w kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku umieszczając po kawałku sera.
4. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, przez około 15 minut.
pulpety 2
Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

1 komentarz

  1. Dedicated servers

    Aby mieso sie nie rozpadalo wystarczy dodac bialka, poza tym wystarczy dopowiedziec, ze chleb nalezy z mleka odcisnac. Jajka mozna nie dodawac, ale wtedy trzeba dobrze polaczyc mieso z serem, zeby on stanowil spoiwo i jak najmniej plynow.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych znaczników i atrybutów HTMLa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>