«

»

Gru 05

Pani Kasia przygotowała zupę gulaszową na chłodne wieczory.

Grudniowe chłody i szarówki trzeba jakoś przetrwać. Ubieramy się ciepło, najlepiej „na cebulkę”, ale zdarza się, że chłodny wiatr przemrozi nas do szpiku kości! Jak się wtedy rozgrzać? Polecam gorącą zupą gulaszową. taką prawdziwą, z czosnkiem i ostrymi papryczkami. Ale nie tylko temperatura potrawy ma znaczenie, rozgrzewają też przyprawy, choćby mało znana kolendra. Polecam. Mmmmm, ten smak, ten zapach, to ciepło…. W tym przypadku – mielona, ale cała też mile widziana!10750165_738180416230613_3957729132442544721_o

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

1 komentarz

  1. Tadek

    Czekam na kontynuacje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych znaczników i atrybutów HTMLa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>