Sty 19

Pani Joanna i jej ryż z warzywami meksykańskimi i kurczakiem.

image001

Szybkie danie, niewiele składników, wyborny smak!

 

Danie na 2 porcje

Składniki:

– 200g ryż

– 500g warzywa meksykańskie (ja kupuje mrożone z Lidla)

– 2 pojedyncze piersi z kurczaka

– przyprawy:

> papryka ostra

> chilli

> przyprawa do kurczaka

> przyprawa do shoarmy

> sól

Ryż gotujemy. Piersi kurczaka kroimy w małe kawałki oraz posypujemy przyprawami: przyprawa do kurczaka oraz do shoarmy.  Na patelnię dodajemy odrobinę oleju i smażymy kawałki kurczaka ok. 4 minut. Następnie dodajemy warzywa meksykańskie (mrożone z lidla Mexico Style). Dodajemy według uznania ostrych przypraw – papryka ostra oraz chilli. Na koniec dodajemy sól do smaku.

Danie jest szybkie i dietetyczne. Idealne po pracy dla osób dbających o linię

Warto też spróbować z ryżem brązowym!

 

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze