Lis 28

Pani Ilona – Risotto z selerem naciowym i pomidorami

Jakiś czas temu otrzymałam kilka fantastycznych przypraw do przetestowania. Przyprawy Świata bo o nich mowa poznałam kilka lat temu, zakochałam się w ich smaku, więc jak dostałam propozycję by je Wam przedstawić, nie miałam problemu co i jak zaprezentować.
Przyprawy podzieliłam na kilka dań. Dzisiaj pomidory z bazylią i czosnkiem, jedna z moich ulubionych, idealnie wpasowała się w pomysł na obiad. Proste danie i fantastyczne w smaku.

IMGP0033

Risotto z selerem naciowym i pomidorami
Potrzebne będą:
  • 1 szklanka ryżu
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 3 szklanki bulionu
  • 4-5 łodyg selera naciowego
  • suszone pomidory
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pomidory z bazylią i czosnkiem „Przyprawy Świata”
  • sól
  • oliwa aromatyzowana czosnkiem
  • masło
             Na patelni rozgrzewamy oliwę aromatyzowaną czosnkiem i podsmażamy pokrojony w talarki seler naciowy. Następnie dorzucamy ryż i prażymy, aż stanie się przeźroczysty. Po chwili zalewamy częścią bulionu, kiedy ryż go wchłonie, ponownie zalewamy bulionem. Czynność powtarzamy, aż uzyskamy odpowiednią miękkość ryżu. Dokładamy pomidory suszone, koncentrat pomidorowy i podsmażamy. Na koniec dokładamy pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki i doprawiamy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem „Przyprawy Świata” oraz łyżką masła. W razie potrzeby można dosolić.
Smacznego
IMGP0019
             W mojej szufladzie znajdziecie wiele ciekawych przypraw. Oto kilka z nich, które wraz z firmą Przyprawy Świata będę dla Was smakowała. Już wkrótce kolejne smaczne dania. Tym czasem zapraszam gorąco do zapoznania się z bogatą ofertą przypraw. Czekam na Wasze komentarze, a może już znacie tą firmę? Jeżeli tak, który ze smaków jest Wasz ulubiony. Piszcie do mnie.
Ściskam Ilona

 

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.