«

»

Lut 13

Naleśniki po meksykańsku Moniki Jankowskiej

NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU: 

 

1 kg mięsa wieprzowego

1 cebula

1/2 puszki ananasa

1/2 puszki kukurydzy

2 łyżki koncentratu pomidorowego

sól, pieprz

chili mielone z Przyprawy Świata

bazylia z Przyprawy Świata

odrobina curry z Przyprawy Świata

Na patelni podsmażyć cebulę , dodać mięso, podsmażyć chwile po czym dodać odsączonego i pokrojonego w kostkę ananasa, kukurydze, przyprawić jw wymienionymi przyprawami do smaku, dodać koncentrat pomidorowy, zalewamy wszystko szklanka bulionu i dusimy aż powstanie gęsta masa mięsna. Robimy najprostsze ciasto naleśnikowe i tworzymy naleśniki. Układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy 15 min. Gotowe, smacznego DSC_0012DSC_0009

 

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych znaczników i atrybutów HTMLa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>