«

»

Lut 13

Gordon Blue drobiowy Anny Czech

Gordon Blue drobiowy:

Składniki na 6 kotletów:

  • 3 połówki z piersi kurczaka przekrojone wzdłuż na pół
  • zioła prowansalskie
  • 6 plastrów szynki konserwowej lub lepszej (robiłam też z polędwicą sopocką- pycha!)
  • 6 plastrów sera żółtego (u mnie edamski)
  • 1 jajko + trochę mleka
  • bułka tarta

Przekrojone kotlety posypuję ziołami i cienko rozbijam. Na każdy kotlet układam wędlinę i ser, tak, by nie wychodziły za brzegi i by pozostawało trochę miejsca na zawinięcie. Zawijam roladki (można sobie pomóc wykałaczkami, jeśli gdzieś się rozłażą) i panieruje dwukrotnie w jajku i bułce. Smażę na dużym ogniu do zrumienienia z każdej strony po czym zmniejszam ogień, by mięso doszło wewnątrz roladki (zajmuje to nawet 20 minut). Do tego celu można też wykorzystać piekarnik. I gotowe! Naprawdę pyszne danie.

Pozdrawiam,  Anna Czech

DSCF6877

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych znaczników i atrybutów HTMLa: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>