Pani Ewa i jej autorski przepis na przekąskę.

ce7646a74c54cecf1c05442c71f02147_XLDziś prezentuję Wam Kochani coś na przekąskę. Przepis jest autorski i powstał bardzo spontanicznie. Z pełną odpowiedzialnością polecam Wam przygotowanie tej pasty. Użyłam tutaj łososia, eksperymentalnie dodałam musztardę francuską. Na koniec dodałam przyprawę Pomidory z bazylią i czosnkiem. Wszystkie składniki doskonale komponowały się włącznie z ogórkiem kiszonym.

 

Składniki:

  • pół ugotowanego steku na parze z łososia (z dodatkiem soli oraz ulubionych ziół)
  • 3 jajka
  • 3 ogórki kiszone średniej wielkości
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej (z kuleczkami)
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki majonezu
  • przyprawa: Pomidory z bazylią i czosnkiem

Wykonanie:

  1. Rybę siekamy na mniejsze kawałki.
  2. Ugotowane jajka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, ogórki również (odciskamy tylko nadmiar soku).
  3. Rybę oraz jajka łączymy razem, miażdżymy widelcem, a następnie dodajemy ogórek, musztardę, majonez.
  4. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą Pomidory z bazylią i czosnkiem.

Pasta doskonale smakuje po schłodzeniu z dodatkiem pieczywa.

Smacznego! 

Oryginalny przepis dostępny na:  http://przysmakiewy.pl

Be Sociable, Share!

Komentarze

Komentarze